Vergelijkwebsite.nl
Vergelijk en bespaar

Aanbouw of serre tips

Een serre is een uitbouw aan een huis. Het bestaat voornamelijk uit glas waardoor veel licht de serre binnen komt. Een serre wordt over het algemeen aan de zonzijde van een woning geplaats, zodat u optimaal gebruik kunt maken van zonnewarmte. Een aanbouw kunt u vergelijken met een open pui, waarbij de gevel dus door- of opengebroken wordt. Voor een serre gelden andere vergunningen dan voor een aanbouw. Afhankelijk van de plaats en de afmetingen van de serre, kunt u een bouwvergunning nodig hebben. In veel gevallen kunt u een serre echter plaatsen zonder vergunning. Het is in ieder geval wel verstandig over uw plannen de buren in te lichten om latere problemen te voorkomen.

Een serre aanbouwen is een prima manier om extra woonruimte en meer licht in uw huis te creëren. In een serre heeft u het gevoel dat u buiten bent zonder rekening te hoeven houden met weersomstandigheden of seizoenen. Met de aanbouw van een serre vermeerdert u de waarde van uw woning. Meer ruimte maakt een woning ook voor eventuele kopers aantrekkelijker. De serre moet dan natuurlijk wel van uitstekende kwaliteit zijn.

De beste plaats voor een serre is de zuid, zuidwest en zuidoost zijde van de woning. De serre is dan door de lichtinval licht en zonnig. In de winter is dat erg behaaglijk, maar in de zomer is een goede zonwering en ventilatie nodig om een te warm klimaat in het huis te voorkomen. Is er alleen ruimte voor de aanbouw van een serre op het westen, noorden of oosten, dan kunt u beter kiezen voor een geïsoleerde aanbouw.Aannemer nodig voor een verbouwing?


Plaats of Postcode woning
 

Sinds 2001 ruim 453.629 aanvragen - Totaal 27.598 beoordelingen
Gemiddelde score 8,7