Vergelijkwebsite.nl
Vergelijk en bespaar

Badkamer tegels

Tegels en dan meer specifiek badkamertegels zijn door de eeuwen heen zo geëvolueerd dat we overspoeld worden door een immens aanbod van soorten tegels, gaande van keramische en porseleinen tegels tot marmeren, betonnen en zelfs terra cota tegels. Maar welk tegels passen nu het best in een badkameromgeving?

Betonnen tegels en hun veiligheidsaspect:
Het antwoord op bovenstaande vraag is afhankelijk van ieders keuze en behoefte. Er is zo een grote diversiteit aan badkamertegels dat het er zeker niet makkelijker op wordt. Betonnen tegels komen veel voor, vooral in huizen van de vorige eeuw. Mensen gaven toen de voorkeur aan betonnen tegels omdat ze veilig waren en uitschuiven of vallen praktisch onmogelijk was op deze tegels. Ook het onderhoud, een bezem was voldoende, beïnvloedde de keuze van de mensen.

Maar als we het vanuit een badkamerperspectief bekijken, zijn en waren betonnen tegels toch niet echt de favoriete keuze en wel om de volgende redenen; hygiëne en netheid. Het is van uitermate groot belang dat badkamers hygiënisch zijn. Betonnen tegels echter bieden bacteriën een massa aan schuil- en vestigingsmogelijkheden waardoor deze tegel niet echt geschikt is voor badkamergebruik.

Hygiëne voorop:
Met hygiëne als basisgedachte verkiezen mensen eerder keramiek, marmer of porselein om hun badkamer mee te betegelen. Vooral omdat ze zo makkelijk in onderhoud zijn en omdat op vaak witte porseleinen en keramische tegels elk spoortje van vuil onmiddellijk wordt opgemerkt. Antibacteriële schoonmaakproducten, in tegenstelling tot bij beton, komen ook het best tot hun recht bij gebruik op zulke tegels. Wel te vermelden is dat ondanks hun populariteit ze toch enkele nadelen hebben.

Een van deze nadelen is hun slibberige natuur. Er zijn genoeg gevallen bekend, van zowel kinderen als oudere mensen, die door gebruik van een van deze drie tegelsoorten lelijk ten val zijn gekomen. Een ongeluk is op deze badkamertegels snel gebeurd. Jaren aan een stuk hebben interieur designers geprobeerd oplossingen te zoeken om dit probleem aan te pakken. Zaken zoals EasyGrip moeten mensen nu helpen om dergelijke problemen op keramische of marmeren vloertegels te voorkomen.

Exclusieve marmer:
Marmer wordt dan weer beschouwd als het exclusiefste maar ook duurste product voor badkamergebruik. Marmeren badkamer tegels geven dat extraatje aan een badkamer en zijn over het algemeen makkelijk te installeren. Als geld geen probleem is of als men een meerwaarde wil geven aan het huis wordt vaak voor marmer in de badkamer gekozen.

Aan u de keus:
Kortom, een keuze maken van badkamertegels is louter en alleen een persoonlijke keuze. Sommigen stellen veiligheid voorop en gaan voor betonnen tegels terwijl anderen dan weer prioriteit geven aan schoonheid en verfijning en voor keramische of iets duurdere porseleinen of marmeren tegels kiezen.Aannemer nodig voor een verbouwing?


Plaats of Postcode woning
 

Sinds 2001 ruim 453.629 aanvragen - Totaal 27.598 beoordelingen
Gemiddelde score 8,7