Vergelijkwebsite.nl
Vergelijk en bespaar

Tips voor het vervangen van uw dakpannen

Geschilferde, gescheurde, gebroken en uiteraard ontbrekende dakpannen kunt u zelf vervangen.

Stap 1: Vind de juiste dakpan

Misschien heeft u nog extra dakpannen liggen vanuit de bouw of een eerdere verbouwing. Heeft u nog een verkoopbrochure liggen van de woning? Hierin staat meestal het merk en/of type dakpan vermeld. Op dakpannen op uw dak staat meestal een merk aan de onderkant. Om vervolgens het type te achterhalen kunt u de dakpan meenemen naar een bouwmaterialenhandel voor professionals. Voor oudere pannen biedt een bouwmaterialenhandel met tweedehands pannen uitkomst. Op websites van deze partijen is soms ook informatie te vinden.

Stap 2: Denk aan uw veiligheid

Gebruik een stevige ladder, zet de ladder op een stabiele ondergrond, laat de ladder ongeveer 1 meter boven de dakrand uitsteken, maak de ladder met een lijmtang vast aan de dakrand. Gaat u op het dak staan? Schuif dan pannen omhoog zodat u op de panlatten kunt stappen. Ga nooit direct op de pannen staan!

Stap 3: Vervang de dakpan

Schuif de pan boven de kapotte dakpan omhoog. Let op! Sommige pannen zijn verankerd met panhaken. Controleer of de panlatten niet verrot zijn. Is dit het geval, verwijder dan meerdere pannen en vervang de latten. Plaats de nieuwe pan inclusief de eventuele verankering met de panhaak. Schuif de pan erboven weer op zijn plaats.


Bouwkundig onderzoek nodig?


Plaats of Postcode woning
 

Sinds 2001 ruim 453.629 aanvragen - Totaal 27.598 beoordelingen
Gemiddelde score 8,7