Vergelijkwebsite.nl
Vergelijk en bespaar

Een aannemer zoeken

Een nieuw huis bouwen of verbouwen, dat doen de meeste mensen maar een maal in hun leven. Als opdrachtgever wilt u dan natuurlijk dat het werk deskundig en kwalitatief hoogstaand wordt gebouwd. Natuurlijk wilt u ook dat het project effectief en zonder onnodige vertraging kan worden uitgevoerd. Misschien nog wel het allerbelangrijkste is dat de verbouwing of nieuwbouw niet te veel mag kosten, zodat u er geen slapeloze nachten van ondervindt.

Alles staat of valt met de keuze van de aannemer! Selecteer daarom de aannemer zeer zorgvuldig en kijk niet alleen maar naar de prijs. Veel mensen bouwen maar 1 keer en stoppen veel geld in het bouwproject. Zorg dat uw geld goed besteed wordt en kies een goede aannemer.

Wat doet een aannemer?

Een aannemer is een onderneming die de verantwoordelijkheid op zich neemt om bouwactiviteiten te realiseren en te coördineren. De aannemer verzorgt, voor in een contract bepaalde prijs en binnen een overeengekomen termijn, de levering van een volledig voltooid bouwwerk. De voorgaande zin geeft een duidelijk beeld van wat een aannemer doet. Het is dus belangrijk te realiseren dat een aannemer bouwt tegen een vooraf bepaalde prijs. De aannemer moet, om een prijs te kunnen maken, weten wat hij moet doen. Dit is een belangrijke stap in het bouwproces. Om te bepalen wat een aannemer moet doen en hoe duur dat dan vervolgens wordt, moet er een heldere inventarisatie van uw wensen en eisen worden gemaakt.

Het (ver)bouwen van uw woning is een drukke periode. Er wordt veel van u gevraagd, en er moeten veel beslissingen worden genomen. Het slagen van een goede verbouwing of nieuwbouw staat of valt met de voorbereiding. Wanneer u de tijd neemt alles goed op een rijtje te (laten) zetten is de kans op fouten in het traject veel kleiner. Onbezorgd bouwen begint met het maken van goede afspraken. Die afspraken legt u vast in de vorm van een bouwtekening eventueel in combinatie met een technische omschrijving of een bestek. Wanneer deze basis is gelegd kunt u de volgende stappen in het bouwproces nemen.

Zodra u voornemens bent een bouwbedrijf opdracht te geven, kunt u ervoor kiezen om een VerBOUWgarantie aan te vragen bij BouwGarant. Mocht uw aannemer failliet gaan, dan heeft u met de VerBOUWgarantie de zekerheid dat het werk wordt afgebouwd. Ook beschermt de VerBOUWgarantie u tegen verborgen- (6 maanden) en constructieve gebreken (18 maanden) na oplevering. Let op! Neem kennis van de werking van de VerBOUWgarantie voordat u deze afsluit.Aannemer nodig voor een verbouwing?


Plaats of Postcode woning
 

Sinds 2001 ruim 453.629 aanvragen - Totaal 27.598 beoordelingen
Gemiddelde score 8,7