Vergelijkwebsite.nl
Vergelijk en bespaar

Grijze of groene stroom

De namen groene en grijze stroom suggereren dat de ene stroom anders is dan de andere. Dit is echter niet het geval. De elektriciteit uit het stopcontact is bij groene stroom en grijze stroom hetzelfde, alleen de bronnen waarmee groene en grijze stroom wordt opgewekt, verschillen.

Als u kiest voor groene energie, ontvangt u thuis dus fysiek geen andere elektriciteit of gas. Wel levert u een belangrijke bijdrage aan de productie van duurzame energie. Dit werkt als volgt:
Een producent van elektriciteit of gas die voldoet aan de eisen van het opwekken van duurzame energie ontvangt hiervoor een groen certificaat. Dit is een certificaat dat de overheid heeft ontwikkeld. Een energieleverancier koopt deze groen certificaten van energie producenten. Op een certificaat staat een bepaalde hoeveelheid elektriciteit of gas die de leverancier als groene energie mag verkopen. Is de hoeveelheid groene energie verkocht/verbruikt, dan moet de energieleverancier weer nieuwe groen certificaten kopen.

Als u kiest voor groene energie draagt u door dit systeem bij aan de uitbreiding van de productie van duurzame energie. Door de certificering is gegarandeerd dat uw energie ook daadwerkelijk groen is. Onafhankelijke instanties controleren de productiemiddelen. De certificatenbank houdt bij hoeveel groen certificaten een energieleverancier heeft.Verhuisbedrijf nodig?


Plaats of Postcode woning
 

Sinds 2001 ruim 453.629 aanvragen - Totaal 27.598 beoordelingen
Gemiddelde score 8,7