Vergelijkwebsite.nl
Vergelijk en bespaar

Isolatie tips

Vooral in oude huizen valt er veel winst te behalen op het gebied van isolatie. Een gemiddeld huis dat slecht is geïsoleerd verbruikt jaarlijks 2150 m3 gas. Een goed geïsoleerd huis 700 m3. Dat scheelt dus al snel 900 euro per jaar.

- Isoleren is een efficiënte manier om te besparen op je energierekening. Denk aan dubbelglas of voorzetramen en gevelisolatie. De toch wel flinke investering verdient u snel terug en naast dat het beter voor het milieu is woont het ook behaaglijk in een warm huis. De meeste warmte verdwijnt trouwens via de vloer en het dak.

- Tocht door kieren kunt u makkelijk tegen gaan met tochtstrips of wat dacht u van een rol voor de ramen of voordeur. Ook gordijnen houden tocht tegen.

- Woont u in een huis waar de voordeur in de woonkamer uitkomt dan is te overwegen om een tochtportaal te maken of met een gordijn en een rond gebogen roede een mini tochtportaal te creëren. Er gaat namelijk veel warmte verloren door de voordeur open te doen.

- Hang een brievenbusklepje of borstel aan de binnenkant van uw brievenbus om op die manier tocht te voorkomen.

- Warme lucht stijgt op en kan via de bovenste etage verdwijnen. Door een deur of gordijn bij het trapgat te plaatsen wanneer deze in de woonkamer uit momt voorkomt u dat warmte onnodig lekt.

- Zorg voor goede ventilatie in uw huis, onderhoud de ventilatieroosters en lucht de ruimtes elke dag een kwartier door deuren of ramen open te zetten. Op die manier zorgt u voor droge lucht in huis en die is makkelijker te verwarmen dan vochtige lucht.

- Doe isolatiehoesjes om uw verwarmingsbuizen heen zodat er niet onnodig warmte verdwijnt. Pluspunt is dat u uw handen niet meer brandt.Aannemer nodig voor een verbouwing?


Plaats of Postcode woning
 

Sinds 2001 ruim 453.629 aanvragen - Totaal 27.598 beoordelingen
Gemiddelde score 8,7