Vergelijkwebsite.nl
Vergelijk en bespaar

Keuken afmetingen

Er zijn veel verschillende soorten keukens in allerlei stijlen, soorten en maten. Onderstaand een overzicht van de meest voorkomende keuken afmetingen.

Keukenindeling I-vormige keuken:

Bij een rechte keukenopstelling liggen alle elementen van de keukendriekhoek op een rechte lijn. De spoelbak wordt best centraal geplaatst omdat deze het vaakst gebruikt wordt. Om voldoende werkruimte te hebben voorziet u het beste een vrije werkbladruimte van 300cm. Deze mag onderbroken worden door de spoelbak en het kookvuur. De I-vormige keuken is uitermate geschikt voor smalle ruimtes maar is de minst aangeraden opstelling vanuit praktisch en ergonomisch standpunt.

Keukenindeling L-vormige keuken:

De L-vormige keuken is een van de meest voorkomende keukenopstellingen. De werkdriehoek is nu optimaal om te koken met zo weinig mogelijk verplaatsing. Vroeger hadden L-keukens of hoekkeukens last van verloren ruimte in de hoeken maar dankzij hedendaagse technieken is dit geen probleem meer. U kunt nu kiezen voor hoekschuiven of complexere systemen die de ruimte optimaal benutten.

Keukenindeling U-vormige keuken:

Een U-vormige keuken is ideaal om minimale afstanden af te leggen. Alles is binnen handbereik en er is voldoende werk- en bergruimte. Om een U-keuken te plaatsen moet u wel over voldoende ruimte beschikken. De dubbele opstelling neemt al snel 120cm in beslag. Voor een vlotte circulatie is het aan te raden enkel U-vormige keukens te plaatsen in ruimtes die minstens 5 meter breed zijn.

Keukenindeling Parallelle keuken:
De parallelle keuken wordt vaak gebruikt door professionele chef-koks vanwege de optimale circulatie. U kunt de keuken verlaten langs beide zijden en, indien gewenst, gebruiken langs beide zijden van het eiland. Wanneer u kiest voor een parallelle keuken is het wel aangeraden de kookplaat en de spoelbak in hetzelfde keukenblok te zetten. Dit om morsen op de grond te vermijden.

Keukenindeling Kookeiland:
Keukeneilanden zijn de laatste jaren erg in trek. Ze geven een extra dimensie aan de ruimte en bakenen de kookruimte visueel af van de woonkamer of eetkamer. Zo kunt u toch nog in contact blijven met de gasten zonder dat ze zien wat er gebeurt in de keuken. Om een keukeneiland te plaatsen moet u wel voldoende ruimte hebben. Als dit niet het geval is, kunt u ook kiezen voor een verplaatsbaar of halfopen keukeneiland.Aannemer nodig voor een verbouwing?


Plaats of Postcode woning
 

Sinds 2001 ruim 453.629 aanvragen - Totaal 27.598 beoordelingen
Gemiddelde score 8,7