Vergelijkwebsite.nl
Vergelijk en bespaar

Keukenapparatuur

In de keuken worden veel apparaten gebruikt, van een oven tot aan pannen. Voor deze apparaten zijn ook weer veel varianten te krijgen maar wat is nou eigenlijk het beste? Er is namelijk wel degelijk verschil tussen de varianten. Daarom een overzicht met wat u zowel energie als geld zal gaan besparen.

Kook op gas:
Fornuizen op aardgas zijn in het algemeen goedkoper dan elektrische fornuizen. Ten eerste is de aanschaf van een gasfornuis goedkoper dan een elektrische, maar u bent ook veel minder energie kwijt met gas. U kunt de warmte namelijk veel makkelijker doseren en u heeft ook niet te maken met opwarmtijden waardoor het koken sneller gaat.

Gebruik de juiste pannen:
Koop goede pannen met een vlakke, onvervormbare, dikke bodem die de warmte goed geleidt. Bij een elektrisch fornuis levert een slechte kookpan namelijk een dubbel energieverbruik op. Stem de grootte van de pan ook af aan de grootte van de kookplaat.

Gebruik een snelkookpan:
Met een snelkookpan kunt u groenten in de helft van de kooktijd gaar krijgen. Het is dus sneller maar u bespaart ook 40 tot 70 procent energie, terwijl de voedingswaren ook nog eens meer smaak en vitamines behouden.

Kies voor een gasoven:
Bij ovens is er ook de keuze tussen gas of elektriciteit en ook hier gebruikt een gasoven minder energie. Kies bij voorkeur een oven waarin de lucht via een ventilator circuleert. Zo krijgt u een betere verdeling van de warmte en kortere opwarmtijden.

Wok eens wat vaker:
Met een wok serveert u in enkele minuten tijd een gezonde maaltijd. Groenten wokken of stomen is energievriendelijker dan koken, daarnaast blijven de vitamines beter behouden. Laat de wok goed heet worden om vervolgens de bereidingstijd tot een minimum te beperken.Aannemer nodig voor een verbouwing?


Plaats of Postcode woning
 

Sinds 2001 ruim 453.629 aanvragen - Totaal 27.598 beoordelingen
Gemiddelde score 8,7