Vergelijkwebsite.nl
Vergelijk en bespaar

Onderhandelen

U gaat uw huis zelf verkopen en stelt dus ook zelf de vraagprijs vast. Voor het onderhandelen is het handig om te bedenken wat uw minimumprijs is en wat daar allemaal bijhoort aan roerende zaken.

Is iemand tevreden met uw prijs en uw woning dan kan het onderhandelen beginnen.

Zeven tips voor succesvol onderhandelen:

1. Behandel de andere partij altijd vriendelijk en met respect. Blijf aardig, maar geef nooit zo maar toe.

2. Voorkom een impasse. Als beide partijen in hun eerste bod blijven hangen, stranden de onderhandelingen. Bedenk van tevoren op welke punten u eventueel bereid bent wat water bij de wijn te doen.

3. Probeer meerdere manieren te bedenken om tot overeenstemming te komen. Wilt u niet onderhandelen over de prijs? Dan kunt u onderhandelen over de overdrachtsdatum of over roerende zaken.

4. Onderhandel op basis van objectieve criteria. Als u vindt dat de andere partij te weinig biedt, ga dan niet meteen in de aanval, maar vraag dan hoe hij tot dat bedrag gekomen is.

5. Bepaal van te voren hoeveel u minimaal voor het huis wilt hebben. Zo weet u het meteen als verder onderhandelen geen zin heeft.

6. Presenteer ieder voorstel als een eindvoorstel. Een opmerking als: Om te beginnen zat ik te denken aan een bedrag van geeft de koper erg veel onderhandelingsruimte.

7. Houd in uw achterhoofd dat onderhandelen een proces is waarbij twee winnaars zijn; u verkoopt uw huis voor een goede prijs en de koper krijgt het huis dat hij graag wil hebben.Makelaar nodig?


Plaats of Postcode woning
 

Sinds 2001 ruim 453.629 aanvragen - Totaal 27.598 beoordelingen
Gemiddelde score 8,7