Vergelijkwebsite.nl
Vergelijk en bespaar

Tips voor mijn buitenschilderwerk

Het voor- en najaar is de beste tijd om het buitenschilderwerk eens kritisch te bekijken. Is uw huis dringend toe aan een nieuw likje verf? Plan dan een weekje vrij en ga grondig te werk met het buiten schilderen.

1. Onderhoud de bestaande verflaag: Bespaar uzelf werk en onderhoudt het buitenschilderwerk goed. Vervuiling heeft een negatieve invloed op de levensduur van uw schilderwerk. Maak het schilderwerk regelmatig schoon met water en een allesreiniger.

2. Beslis of u aan de bak moet: Als er naden en kieren ontstaan, is het hout toe aan een nieuwe verflaag en moet je buiten schilderen. Meestal steken die bij verbindingsstukken van deuren en kozijnen de kop op. Ook als de verf doffer wordt of een houtnerf duidelijker zichtbaar (in het geval van beits), is het tijd voor een likje verf.

3. Kies voor verf of beits: Voor buiten schilderen kunt u kiezen uit verf of beits. Beits is geschikt voor gebruik op bestaand schilderwerk en kaal hout omdat het de structuur van de ondergrond laat zien. Beits is vochtregulerend dus u hoeft niet eerst met grondverf aan de slag. Verf (of lak) heeft wel altijd een grondlaag nodig maar is duurzamer omdat het afsluit.

4. Reinig grondig voor het schuren: Maak de boel eerst goed schoon en ga dan pas schuren. Doet u het andersom, dan schuurt u het vuil in de houtnerven.

5. Repareer houtrot: Soms is repareren noodzakelijk dat wil zeggen openstaande naden en gebreken vullen en kitranden vernieuwen. Is er sprake van houtrot? Dan is een grondige behandeling nodig. Verwijder met de schroevendraaier of verfkrabber liever teveel dan te weinig houtrot. Zo kan het rottingsproces van binnenuit niet verder gaan. Smeer het kale hout in met een houtrotstopmiddel en laat dit goed drogen, vul daarna de plek op met een houtrotvuller.

6. Pak de verfkwast!: Zijn de weersvoorspellingen goed? Dan begint het echte werk. Plak voor u buiten schilderen gaat ramen en kozijnen af met schilderstape.


Bouwkundig onderzoek nodig?


Plaats of Postcode woning
 

Sinds 2001 ruim 453.629 aanvragen - Totaal 27.598 beoordelingen
Gemiddelde score 8,7