Vergelijkwebsite.nl
Vergelijk en bespaar

Tapijt

Tapijt is in vele materialen te verkrijgen. De meest voorkomende materialen zijn polyester, polyamide, polypropyleen en polyacryl.

Boucle of luspool
Dit is tapijt gevormd door poollussen die van gelijke of ongelijke hoogte zijn. In het laatste geval spreken we van een hoog laag structuur.

Gesneden pool
Bij dit tapijt zijn alle poollussen in het materiaal tijdens het weven of tuften doorgesneden. Hier volgt de toelichting van de 4 types gesneden pool tapijt die voorkomen:

Velours
Dit is een gesneden pool tapijt met lage, dicht op elkaar gezette polen. Het garen is gemaakt van fijn vezelmateriaal, waardoor het tapijtoppervlak gekenmerkt wordt door een fluwelig en glad oppervlak.

Frise
Dit is een gesneden pool tapijt waar het tapijtgaren in elkaar is gedraaid. In elkaar gedraaide garens noemt men getwijnd garen. In het pooloppervlak is vrijwel iedere pool afzonderlijk te onderscheiden. Frise tapijt heeft een levendige oppervlaktestructuur.

Saxony
Saxony is een frise-tapijt, maar dan met langere polen. Het ziet er daardoor wat minder compact uit. Saxony heeft door de hogere polen een luxueuze uitstraling.

Shag of hoogpool
Wanneer men de polen nog langer maakt en de pooldichtheid gering blijft, zullen de polen omvallen. Het tapijtoppervlak dat als gevolg hiervan ontstaat wordt shag-structuur genoemd en heeft een warrig en speelse uitstraling.Aannemer nodig voor een verbouwing?


Plaats of Postcode woning
 

Sinds 2001 ruim 453.629 aanvragen - Totaal 27.598 beoordelingen
Gemiddelde score 8,7