Vergelijkwebsite.nl
Vergelijk en bespaar

Verhuistips voor telefonie, TV en internet

Bij een verhuizing kunt u uw abonnementen op internet, bellen en tv mee verhuizen of stopzetten en dus overstappen. Het is belangrijk dat u ruim voor de verhuisdatum controleert of uw provider uw huidige pakketten levert op uw nieuwe adres. Dat is namelijk niet altijd het geval. Ook als u wilt overstappen, is het raadzaam om deze zaken op tijd te regelen om dubbele kosten te voorkomen.

Controleer de beschikbaarheid via een postcodecheck op de website van een provider. Daar kunt u snel controleren of u uw abonnementen op internet, telefonie en televisie kunt meenemen naar uw nieuwe adres. Is dat het geval, dan moet u in de meeste gevallen een maand van te voren aan je provider laten weten wanneer u gaat verhuizen. Deze zorgt dat u abonnementen op het juiste moment wordt overgezet. Sommige providers brengen verhuiskosten in rekening, meestal niet meer dan een paar tientjes.

Tegenwoordig kunt u de meeste contracten voor internet, bellen en tv direct opzeggen. Internetproviders werken samen om de overstap probleemloos te laten verlopen.

Verhuizen van telefonie

Als u een vaste telefoonlijn heeft, zult u waarschijnlijk uw telefoonnummer willen behouden. Bij de aanvraag voor de nieuwe provider moet u dan uw huidige telefoonnummer invullen en daarbij aangeven dat u uw nummer wenst te behouden. Dit is alleen mogelijk als u in dezelfde netregio woont. Verhuist u naar een andere regio, dan krijgt u een nieuw telefoonnummer.

Verhuizen van televisie

Als u op dit moment via de kabel televisie kijkt, dan kunt u eenvoudig uw verhuizing doorgeven aan uw provider. U kunt dan ook dezelfde decoder blijven gebruiken, hoewel u meestal wel de instellingen moet aanpassen. Is uw nieuwe woning echter buiten het dekkingsgebied van uw huidige provider, dan zult u moeten overstappen. In dat geval zullen de decoder en de smartcard ook vervangen moeten worden.

Verhuizen van Alles in 1 abonnement

Steeds meer mensen combineren hun internetabonnement met vaste telefonie en digitale tv. Zo'n triple play of alles in 1 abonnement bestaat uit drie diensten voor een vast bedrag per maand. Het gemak van een aanspreekpunt en extra kortingen zijn goede redenen om over te stappen op een totaalpakket.

Verhuizen en overstappen

Een verhuizing is een goed moment om over te stappen. Wellicht kan het goedkoper en krijgt u een snellere internetverbinding met meer televisiezenders. Op Internetten.nl kunt u alle internet, telefonie en televisieabonnementen met elkaar vergelijken en direct overstappen. zodoende kunt u profiteren van acties, nieuwe apparatuur, sneller internet en uitbreiding van diensten voor minder geld! Het is voordeliger om te kiezen voor een Alles in 1 abonnement waarbij alle diensten via een provider lopen.

Verhuizing nieuwbouwwoning

Verhuist u naar een nieuwbouwwoning dan worden aansluitingen voor de telefoonlijn en televisiekabel doorgaans door de projectontwikkelaar of aannemer aangevraagd. Is dit niet het geval dan is het belangrijk om hier zelf op tijd een aanvraag voor te doen. Het liefst zo'n twee tot drie maanden voor de verhuisdatum. Moet er nog een aansluiting voor kabeltelevisie of telefonie aangelegd worden, dan worden er doorgaans eenmalig extra kosten voor gerekend. In veel nieuwbouwwijken wordt tegenwoordig alleen nog glasvezel aangelegd. Het is dan vaak niet mogelijk om gebruik te maken van het reguliere kabel of telefoonlijn. Lees meer informatie over glasvezel.Verhuisbedrijf nodig?


Plaats of Postcode woning
 

Sinds 2001 ruim 453.629 aanvragen - Totaal 27.598 beoordelingen
Gemiddelde score 8,7