Vergelijkwebsite.nl
Vergelijk en bespaar

Verhuisplanning

Een verhuisplanning is een handig instrument om een verhuis efficiënt te plannen. Dankzij een eenvoudige checklist kunt u snel zien wat er nog moet gebeuren en wat er al gebeurd is. Als er meerdere personen betrokken zijn bij een verhuis is het verstandig om dit document samen op te stellen en de taken te verdelen. Dit kunt u het beste opstellen zodra u weet dat u gaat verhuizen.

Praktische regelingen

Ongeveer 2 weken op voorhand:

 1. Nutsvoorzieningen; contacteer de leveranciers op tijd om de benodigde documenten aan te vragen. Regel ook met de vorige bewoners de overname van bepaalde voorzieningen zoals gas, water en elektriciteit.

 1. Officiële instanties e.d.; informeert u verzekeraar, overheidsdiensten en eventuele leveranciers e.d. op tijd dat u gaat verhuizen.

 1. Adreswijziging doorgeven; vrienden en familie informeren en eventueel het doorsturen van de post regelen.

 1. Inpakken; alles wat u de volgende weken kan missen al inpakken.

 1. Verhuisdag regelen; mensen om te helpen, vervoer, praktische regelingen e.d.

Een aantal dagen op voorhand:

 1. Meubels; kasten leeghalen en meubels die uit elkaar moeten uiteenschroeven en klaarleggen.

 1. Koelkast; koelkast 1 dag op voorhand leegmaken en schoonmaken.

 1. Adreswijziging; inschrijven in het gemeentehuis.

 1. Inpakken; 1 dag op voorhand inpakken wat nog niet ingepakt is.

Verhuisdag:

 1. Leeghalen huidige woning; dit doet u best kamer per kamer zodat u zeker niets vergeet. Als u met meerdere personen bent, kunt u een sluissysteem toepassen waarbij iedereen slechts een kleine afstand aflegt en dozen doorgeeft. Zo werkt u energie-efficiënt en loopt niemand elkaar voor de voeten. De lege kamers kunt u onmiddellijk opkuisen en afsluiten zodat u later niet terug moet keren.

 1. Verhuizen; u kan een vrachtwagen huren. Lichte voorwerpen kunt u zelf met een personenwagen verhuizen. Let erop dat de inrichting van de vrachtwagen zo efficiënt mogelijk is en dat de dozen en meubels snel uitgeladen kunnen worden.

 1. Nieuwe woning inrichten; ook hier kunt u het sluissysteem toepassen.
Gebruik eventueel een tijdelijke opslagkamer, maar zorg zeker dat u een plaats hebt om te slapen, te zitten en te eten voor die dag en de dag erop. Richt daarom eerst de slaapkamer in en daarna living zithoek en keuken.Verhuisbedrijf nodig?


Plaats of Postcode woning
 

Sinds 2001 ruim 453.629 aanvragen - Totaal 27.598 beoordelingen
Gemiddelde score 8,7