Vergelijkwebsite.nl
Vergelijk en bespaar

Verkooptips

U wilt uw huis in de verkoop gaan zetten, maar hoe pak je dat aan? Over dit onderwerp zijn vele boeken en websites volgeschreven.

De allerbelangrijkste hebben wij voor u op een rij gezet. Succes met de verkoop!

Verkooptips:

- Breng de concurrentie in kaart: staan er soort gelijke huizen in de verkoop en wat is hun vraagprijs? Zorg ervoor dat uw huis interessanter is qua uitstraling en qua prijs/kwaliteitsverhouding.

- Zorg voor een goede eerste indruk: laat buitenstaanders (zoals familie of vrienden) door uw huis lopen en kijk wat ze ervan vinden. Voer kleine reparaties uit aan uw woning als deze naar boven komen zoals: lekkages, rotte kozijnen, functioneren van draai- en kiepscharnieren, werking sloten, functioneren elektrische apparatuur, staat alles goed in de verf, scheuren in muren en plafonds, lekkende kranen.

- Schakel een styliste of verkoopadviseur in.

- Schakel bij groot werk een aannemer in.

- Breng de (eventuele) tuin aan kant: laat geen kinderspeelgoed door de tuin slingeren, snoei de heg, wied het onkruid. Geen groene vingers? Schakel een tuinman in. Schaf eventueel ook wat leuke tuinaccessoires aan.

- Maak een sterkte/zwakte analyse van je woning: accentueer de sterke en verbloem de zwakke punten van uw woning.

- Maak uw huis van top-tot-teen schoon, zorg voor licht, warmte en maak het huis "leeg" (geen prularia etc) waardoor het groter lijkt.

- Verwijder (voorafgaand aan een bezichtiging) overbodige meubels, foto's en andere onnodige zaken.

- Kopers kijken van rechts naar links, lopen naar het raam en draaien zich om. Kijk op die manier ook naar uw huis/inrichting!

- Inventariseer en breng de locatie van uw huis in kaart: denk na waarom u destijds voor de woning gekozen hebt. Bijvoorbeeld: ligging t.o.v. de zon, scholen, winkels etc. Gebruik de aantrekkelijkste in uw aanbiedingstekst.

- Schakel een goede, betrouwbare makelaar in; dit betaald zich terug!

- Vertel aan iedereen dat je huis te koop staat, hoe meer mensen het weten hoe beter!

- Blijf up-to-date over de verschillende mogelijkheden met betrekking to promotie en sales activiteiten.

- Maak de energiekosten voor de potentiële koper inzichtelijk met een energielabel. Hoe zuiniger uw huis is ten opzichte van de concurrentie hoe beter.

- Bepaal een goede verkoopprijs: wat doen vergelijkbare huizen, met vergelijkbare afmetingen en perceeloppervlakten op een vergelijkbare locatie qua verkoopprijs. Prijs scherp!

- Denk eraan: een huis verkoopt het beste direct nadat het op de markt komt.

- Zet uw huis op internet: 90% van de kopers starten hun zoektocht op internet.

- Gebruik Social Media om uw woning op te plaatsen.Makelaar nodig?


Plaats of Postcode woning
 

Sinds 2001 ruim 453.629 aanvragen - Totaal 27.598 beoordelingen
Gemiddelde score 8,7