Vergelijkwebsite.nl
Vergelijk en bespaar

Zelf verbouwen of laten doen?

Stel, u woont in uw droomhuis. Alleen de keuken, badkamer, of aanbouw moeten nog aangepast worden. Is het dan goedkoper om zoveel mogelijk zelf te doen? U hoort vaak zeggen van wel. Als u het leuk vindt om te verbouwen, ga uw gang. Als u het puur doet om geld te besparen, overdenk dan eens het volgende:


1.Hoeveel geld kunt u verdienen in de tijd die u in een verbouwing steekt, met ander werk waar u goed in bent?

2.Hoeveel ervaring kunt u in die tijd opdoen met werk waar uw hart ligt?

Uw tijd en energie hebben een uurtarief. Als u ze gebruikt voor werk waar uw hart ligt, dan gaat uw uurtarief omhoog. U wordt meer waard. Als u ze gebruikt voor werk dat u met tegenzin doet, dan wordt u minder waard.

Als u een aannemer inhuurt voor een verbouwing, en uw uurtarief is hoger dan die van hem, dan kan hij meteen aan de slag. U gaat aan de slag met uw werk en u verdient meer dan hem. Nadat u hem hebt betaald houdt u geld over.

Als uw uurtarief gelijk of lager is dan die van de aannemer, dan is het slim om eerst te sparen. Blijf gefocust op uw droomhuis en neem uw uitgaven onder de loupe. Het hangt niet af van uw inkomen of dat u geld kunt sparen. Het hangt af van uw uitgaven!

Vandaag heeft u misschien geen geld, maar u kunt elke maand een klein bedrag opzij zetten. Verspreid over enkele jaren groeien kleine bedragen aan tot een vermogen.

Sparen moet een gewoonte worden. Om ermee te beginnen moet u een besluit nemen, en de eerste stap zetten. Na 30 dagen zit de gewoonte in je systeem en gaat het vanzelf.

Welk prijskaartje hangt er aan uw tegenslagen en frustraties?

Huis-tuin-en-keuken kluswerk lukt misschien prima, maar wellicht levert u geen professionele klus resultaten. Uw talenten liggen misschien ergens anders. Als er iets mis gaat, of er moet iets overnieuw, dan heeft u wellicht minder mogelijkheden dan een professional. Dat is frusterend. Het kost u meer tijd en energie, en misschien zelfs meer geld.

Uiteindelijk brengt het schade toe aan je droom. Uw motivatie en inspiratie daalt om te verbouwen. U gaat uw ambitie verlagen naar een tweede keus. En dan moet u genoegen nemen met een minder resultaat. Heeft u dat ervoor over?Aannemer nodig voor een verbouwing?


Plaats of Postcode woning
 

Sinds 2001 ruim 453.629 aanvragen - Totaal 27.598 beoordelingen
Gemiddelde score 8,7