Vergelijkwebsite.nl
Vergelijk en bespaar

Zelf verhuizen of laten verhuizen?

Als u gaat verhuizen komt u al snel voor de keuze te staan om zelf te verhuizen of dat u een verhuisbedrijf inschakelt. Graag willen wij u helpen met het maken van deze keuze door aan te geven welke factoren van belang zijn.

1. Bepaal het verhuisbudget:

Verhuizen kost geld, onafhankelijk van uw keuze. Maak daarom altijd budget vrij voor de verhuizing, net zoals u ook bepaalt welk bedrag wordt besteed aan het opknappen en inrichten of misschien zelfs verbouwen van uw nieuwe woning.

De vraag is dan natuurlijk, wat valt onder het verhuisbudget en wat is daarop van invloed? Om deze vraag voor uzelf te kunnen beantwoorden lichten we een 3-tal zaken toe die bij verhuizen van belang zijn.

  1. Verhuisafstand:
De afstand tussen uw oude en nieuwe woning bepalen voor een groot deel de te maken kosten. En, hoe groter de afstand, hoe hoger de kosten.
Ook de bereikbaarheid van uw oude en nieuwe woning vallen onder de verhuisafstand. Tevens kan verhuizen van of naar een verdieping kostenverhogend werken.

  1. Verhuisvolume:
De omvang van een inboedel drukt een verhuisbedrijf uit in kubieke meters, kortweg kuub.
Ook hier geldt weer, des te groter het verhuisvolume, des te hoger de kosten.

  1. Verhuisdatum:
Elke verhuizer, makelaar of notaris kan het beamen: aan het einde van de maand vinden de meeste verhuizingen plaats.
Nog steeds vinden veel woningoverdrachten plaats op de eerste dag van de maand. Een verhuisdatum kiezen die hiervan afwijkt kan dus kostenverlagend werken.

2. Stel de verhuizing samen:
Om de verhuizing zodanig samen te stellen dat u binnen uw verhuisbudget blijft, is het van belang om keuzes te maken. Wat kan en gaat uzelf doen en welke werkzaamheden zijn uit te besteden.

3. Regel de juiste hulpmiddelen:
Nadat u heeft vastgesteld wat uw verhuisbudget is en u uw verhuispakket heeft samengesteld kunnen de benodigde hulpmiddelen worden geregeld.
Hoe meer werkzaamheden uzelf doet, hoe meer hulpmiddelen geregeld moeten worden.Verhuisbedrijf nodig?


Plaats of Postcode woning
 

Sinds 2001 ruim 453.629 aanvragen - Totaal 27.598 beoordelingen
Gemiddelde score 8,7