Vergelijkwebsite.nl
Vergelijk en bespaar

Waar let u op tijdens de bezichtiging?

Wees stipt op tijd bij de bezichtiging en laat u rondleiden en wees vriendelijk. Maak per kamer enige aantekeningen, zodat u later nog weet waar welke kamers zitten, teken eventueel een simpele plattegrond. Neem van ruimtes die u klein vindt de maat even op. Maak, als de makelaar het goed vindt hier en daar een foto.

Bekijk in elke kamer elke wand, ieder plafond en iedere inbouwkast. Let hierbij op scheuren, vlekken die wijzen op lekkages of verzakkingen. Maak foto's en vraag om een verklaring. Bezoek indien mogelijk ook de zolder en de kelder en kijk naar vochtschade of verzakkingen.
Wanneer er plafonds of muren achter schrootjes, nepwanden of verlaagde plafonds verborgen zijn, vraag dan wanneer dat is gebouwd en waarom.

Vraag of er onderzoek is gedaan naar de fundering, door wie en wat de uitslag was. Vraag de makelaar dit antwoord schriftelijk te bevestigen, ook als deze met het antwoord komt dat dat hem niet bekend is.

Bij de koop van een appartement; vraag of er een vereniging van eigenaren is en of die actief is. Is er een MeerJarenOnderhoudsPlan aanwezig? Deze is nodig voor de taxatie.

De reden dat u veel moet vragen en zoveel mogelijk antwoorden moet vastleggen, is gelegen in het burgerlijk wetboek. Hierin staat, kort gezegd, dat de makelaar en de verkoper niet mogen liegen en desgevraagd correcte informatie moeten geven.

Als u een huis heeft gekocht en erachter komt dat er een enorme lek is op zolder en de makelaar vertelde u dat niet toen u er om vroeg, dan kunt u de verkopers en de makelaar vervolgen wanneer blijkt dat zij dat wel wisten ten tijde van de verkoop.


Bouwkundige keuring nodig?


 

Sinds 2001 ruim 453.629 aanvragen - Totaal 27.598 beoordelingen
Gemiddelde score 8,7