Vergelijkwebsite.nl
Vergelijk en bespaar

Bouwen op een kavel

Bouwbedrijven hanteren verschillende bouwmethoden. Onderstaand een overzicht.

Traditionele bouw

Traditionele bouw geeft u de mogelijkheid tot veel eigen inbreng m.b.t. afmeting, indeling en stijl. Door traditionele bouw te combineren met geprefabriceerde (prefab) onderdelen, zoals daken, erkers e.d. is de bouwtijd bijzonder kort. Door dit goed doordachte bouwsysteem zijn de kosten lager en is de bouwtijd korter. U bespaart geld terwijl de kwaliteit gewaarborgd blijft.

Prefab woningbouw

Prefab woningbouw, of montagebouw, wordt vaak gecombineerd met maatwerk bouwmethoden. Zo wordt veel gebruikgemaakt van standaard onderdelen, maar heeft u aan de andere kant veel ruimte voor maatwerk oplossingen.

Houtskelet bouw

Houtskeletbouw wordt alleen daar ingepast waar dat niet ten koste gaat van de kwaliteit.

Catalogusbouw

Catalogusbouw is inmiddels meer dan alleen het bouwen van standaard woningen. Catalogusbouw heeft zich ontwikkeld tot een volwaardig iets, waarbij volop eigen inbreng mogelijk is.

Staalframebouw

Staalframebouw woningen hebben een metalen casco en zijn aan de buitenkant afgewerkt met een ander materiaal. Dit wordt in Nederland nog niet veel gebruikt.

Gietbouw

De betonnen wanden en vloeren van de woning worden op de bouwplaats gestort. Een bouwmethode die zelden wordt gebruikt bij individueel gebouwde huizen en meer geschikt is voor grotere projecten.


Aannemer zoeken voor een bouwkavel?


 

Sinds 2001 ruim 453.629 aanvragen - Totaal 27.598 beoordelingen
Gemiddelde score 8,7