Vergelijkwebsite.nl
Vergelijk en bespaar

Voordelen van een kavel kopen

In grote lijnen kan gezegd worden dat de voorbereiding (kavel kopen, architect en aannemer kiezen e.d.) en de bouwfase bij eigenbouw meer tijd en deskundigheid vraagt dan bij het kopen van een gewoon nieuwbouwhuis. Het is echter niet zo dat eigenbouw altijd duurder is dan kopen van een ontwikkelaar. Zeker door catalogusbouw en collectief opdrachtgeverschap kunnen besparingen worden bereikt. Wel speelt de aankoopprijs van de bouwkavel een belangrijke rol.

De meeste zeggenschap bij het realiseren van hun woonwensen hebben mensen die hun eigen huis (laten) ontwerpen. Huishoudens met min-of-meer standaard woonwensen zullen daar niet zoveel baat bij hebben. Is dat niet het geval (bij voorbeeld bij collectieve projecten) dan is het inschakelen van een architect vereist.

Bij projectontwikkeling staat de woningindeling en architectuur eigenlijk vast. Als de bewoner daar grote veranderingen in aan wil brengen kost dat vaak onevenredig veel. In dat geval kan een eigen ontwerp voordeliger zijn. Zo niet, dan heeft zowel catalogusbouw als projectontwikkeling het grote voordeel van duidelijkheid over de prijs in een vroeg stadium.


Aannemer zoeken voor een bouwkavel?


 

Sinds 2001 ruim 453.629 aanvragen - Totaal 27.598 beoordelingen
Gemiddelde score 8,7